Abcoude-Amsterdam gaat door!

Geplaatst op 12-09-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frans Göbel
Op zondag 10 oktober 2021 staat de roeiwedstrijd Abcoude-Amsterdam in de agenda. Vanwege de Coronaomstandigheden heeft het bestuur van het Comité voor Wherrywedstrijden gekeken onder welke voorwaarden en aanpassingen de wedstrijd toch gevaren kan worden. 
Welnu, we hebben evenals vorig jaar besloten om het klassieke succesnummer keerboeiwedstrijd te organiseren. Dat houdt het volgende in: De start is niet in Abcoude maar in Amsterdam, op de Amstel, ter hoogte van Willem III. Dan gaat het naar Ouderkerk aan de Amstel, waar een keerboei ligt, en vervolgens terug naar Amsterdam waar de finish weer bij Willem III is. Dat is ook een afstand van bijna 12 kilometer. 
Dezelfde nummers die oorspronkelijk waren uitgeschreven voor Abcoude-Amsterdam staan nu open voor deze wedstrijd.
Omdat dit voorjaar ook de traditionele zeilwedstrijd op de Spiegelplas niet kon doorgaan, hebben we besloten dat bij het nummer scheehouten wherry ook gezeild mag worden tijdens de keerboeiwedstrijd!
Dit jaar is het mogelijk om in coastal skiffs in te schrijven. Alle type lite boat skiff (lite river, lite  sport en lite race) zullen echter in een categorie starten. 
Hier inschrijven.