Aanmelding Amstelbeker geopend! 

Geplaatst op 19-06-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
Op zondag 25 september 2022 zal de Amstelbeker plaatsvinden; de wedstrijd waar burger- en studentenverenigingen hun sterkste achten op het water leggen om boord aan boord over 750 meter te strijden om de Palm- en de Fortunabeker. Een prachtig evenement om naar uit te kijken maar vooral ook om aan deel te nemen. 
 
Hierbij de oproep aan iedereen die graag in aanmerking wil komen voor deelname aan de dames of heren Amstelbeker achten om dit kenbaar te maken door dit formulier in te vullen. Jong en oud zijn welkom. En ook al haal je de laatste acht niet, het zal een onvergetelijke trainingservaring worden, waar je beter en/of sterker van zal worden. 
Anders dan voorgaande jaren kan iedereen naast haar of zijn interesse kenbaar te maken voor de positie van de roeiplek of stuurplek, ook de positie van assistent-coach aanstrepen. Dit jaar hebben wij namelijk Josh Everitt bereid gevonden om als hoofdcoach te fungeren, van zowel de dames- als ook de herenploeg. Josh komt uit Nieuw-Zeeland, heeft zelf de nodige jaren geroeid en heeft meer dan 12 jaar coachervaring, waaronder 5 jaar als hoofdcoach van Glendowie College. Hoewel Josh de verantwoordelijkheid zal dragen voor het haalbeeld, de selectie en het trainingsplan, zal hij zijn aandacht niet altijd kunnen verdelen over beide ploegen. Daarom ook de oproep aan die mensen die een steentje bij zouden kunnen dragen aan de coaching. Ervaring met coaching is een pré, echter absoluut geen vereiste. Josh is zeer gemotiveerd om ook coaches op te leiden. 
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het potentieel zal de selectiegroep tot begin september relatief groot blijven, zodat er altijd getraind kan worden en iedereen een kans krijgt om zich te bewijzen. Indien jij mee wilt doen aan de trainingen en de selectie wordt van je verwacht dat je vanaf half juli 2 tot 3 keer per week in de boot kan zitten en dat je daarbuiten 2 keer per week voor jezelf sport (krachttraining/fietsen/rennen/indoor roeien).
Dit zijn uiteraard richtlijnen waar we niet meteen van af willen wijken, maar uit ervaring weten we dat vakantie-, school- of werkroosters soms niet zo vergevingsgezind zijn. Daar zal rekening mee worden gehouden.