logo-rechthoekig

KiKaRoW

Roeiers in actie

Roeiend Nederland, met onder meer steun van de KNRB, zet zich dit jaar in voor KiKaRoW. Het doel is gezamenlijk een half miljoen euro op te halen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar kinderen met kanker worden behandeld. De opbrengst gaat voor 100% naar het LATER research project. Dit onderzoek richt zich op de latere effecten van de behandelingen van kinderkanker, als onvruchtbaarheid, hartschade, botontkalking, extreme vermoeidheid en vervroegde veroudering.

Van 13 april tot 14 juli 2019 roeit KiKaRoW 1.400 kilometer door heel Nederland, het 'Rondje NL'. In 14 weekenden gaat de tocht in The Vin (een yole de mer) van roeivereniging naar roeivereniging. De start vindt plaats in Uithoorn, de finish is in Utrecht. Bijzonder is dat de boot mede bemand wordt door ex-kankerpatiënten, familie of vrienden. Zie ook de website van KiKaRoW.

Roeiverenigingen zijn al een geruime tijd in de weer om KiKaRoW te steunen. Ervaren roeiers zorgen voor begeleiding in The Vin en anderen hebben zich ingezet om de deelnemers te leren roeien. Ook zijn er al vele acties gestart om geld in te zamelen. De Stichting KiKaRoW heeft de ANBI-status. 

Ook De Hoop doet mee!

Met alle leden (jong en oud, recreatie- en wedstrijdroeiers) moet het mogelijk zijn om samen geldacties op te zetten voor dit goede doel. De Hoop organiseert diverse activiteiten. Volg de nieuwsberichten hierover! Ook kan je zelf een actie starten en je je individueel of als ploeg laten sponsoren.

Laatste Nieuws

5 mei 2019

Rotary Club Amsterdam Zuidas doneert via De Hoop aan KiKaRoW
De Rotary Club Amsterdam Zuidas heeft afgelopen week maar liefst € 500,- aan KiKaRoW gedoneerd! In het kader van haar community service draagt deze Rotary Club bij aan meerdere goededoelenprojecten, waaronder enkele specifiek gericht op jongeren. Na interventie door De Hoop-leden Philip Ledeboer en Marc Lausberg was RC Amsterdam Zuidas direct bereid de actie van KiKaRoW te steunen.
Hiermee komt De Hoop-KiKaRoW-teller op € 1.215,-. Zie ook kikarow.vooreenander.nl 
Is het voor jou ook mogelijk via je bedrijf of netwerk geld op te halen voor KiKaRoW? Of wil je je als roeier of ploeg door vrienden en kennissen laten sponsoren? Laat het ons weten via worakik.[antispam].@karzvdehoop.nl

Teller De Hoop-KiKaRoW

Tussenstand per 3.5.2019   € 1.215,-

AGENDA 

13 en 14 juli - The Vin op de Amstel en De Hoop roeit mee!
Verdere infomatie volgt. Zet dit weekend alvast in je agenda! 

Contact De Hoop-KiKaRoW

Wil je meer weten, of heb je zelf een idee voor een actie, neem dan contact op met
Monique van Schendelen, Saskia Bekke-Proost en Henrike Beukema, 
via worakik.[antispam].@karzvdehoop.nl

Laat je als roeier of ploeg sponsoren!

Roei voor KiKaRoW, bijvoorbeeld wannneer The Vin tijdens het laatste weekend (13 en 14 juli) de Amstel aandoet, en wij met heel veel boten KiKaRoW een stuk begeleiden, op zaterdagmiddag bij aankomst en op zondagochtend bij vertrek (details volgen later). Of roei een marathon of wedstrijd en laat je op die manier sponsoren. Of bedenk iets anders: zwemmend, zeilend, hardlopend, klimmend, … Maak vervolgens een account en actiepagina aan bij het platform KikaRow-Vooreenander.

  • Stap 1: Stuur een e-mail naar worakik.[antispam].@karzvdehoop.nl met Vooreenander als onderwerp. Je ontvangt dan een linkje retour waarmee je een profielpagina voor jezelf of je ploeg kan aanmaken. Door deze link te gebruiken zijn de eenmalige kosten voor je pagina € 14,50 (anders € 19,50) én wordt jouw persoonlijke pagina gekoppeld aan de verenigingspagina van De Hoop bij Vooreenander en daarmee is in één oogopslag te zien wat de Hoop-roeiers binnen ‘roeien’ voor KiKaRoW. 
  • Stap 2: Voordat je een persoonlijke actiepagina kunt maken, moet je wel een Vooreenander-account hebben of anders aanvragen (gratis). 
  • Stap 3: Maak, via de link van De Hoop, een persoonlijke actiepagina, met een korte uitleg. Belangrijk: wijzig de einddatum van de actie in 30 september 2019. De einddatum van de sponsoring is eveneens 30 september 2019. Het goede doel is ‘KiKaRoW’.
  • Stap 4: Wanneer je actiepagina af is, kun je deze delen via e-mail, Facebook e.d. met familie, vrienden en collega’s en vragen of ze, via jouw actiepagina, jou willen sponsoren en op die manier KiKaRoW willen steunen. Elke bijdrage gaat binnen een paar dagen én 100% naar de rekening van de Stichting KiKaRoW!

KiKaRoW Sport-Koningsmarkt - 26 april 2019

Vrijdag 26 april, tijdens en na de Koningssprint, vond bij De Hoop de KiKaRoW Sport-Koningsmarkt plaats. Er werd maar liefst € 255,- bij Hoop-leden opgehaald voor KiKaRoW, door verkoop van sportspullen, schaatsen, sportkleding, sportboeken en andere sport gerelateerde spullen.

Verkoop KiKaRoW-beren tijdens de HEAD - maart 2019

Een mooi aantal KiKaRoW-beren met een speciaal Headjasje aan en KiKaRoW-petten werden op de zondagen 17 en 31 maart in de grote sociëteit verkocht door Adri Tijdeman, Karen Brussee en Loes Vuil van de Stichting KiKaRoW. Ook werd spontaan gedoneerd in de daarvoor bestemde collectedoos.

Clubkampioenschappen en wilddiner - 17 november 2018 

Zaterdag 17 november 2018 kon men tijdens de clubkampioenschappen en het wilddiner niet om KiKaRoW heen. Voorafgaand aan het diner legden Karen Brussee en Angela Rooijmans van de Stichting KikaRoW uit hoe deze missie ontstaan is, waarom het zo belangrijk is en hoe geld op te halen. Tijdens het diner ging het bestuur met de pet rond en haalde zomaar € 460,- op.

Novembervieren - 4 november 2018: start campagne

Bij de Novembervieren-wedstrijden werd met banners aan de gevel en vaandels in de societeit bij De Hoop de eerste aanzet gegeven voor KiKaRoW Rondje.nl. Start van de bewustwordingscampagne.

img-5428-2
 
img-4355-1
 
img-5393