Coastal selectie WK Beach Sprints / KNRB Coastal Junioren Kick off dag

zondag 4 september 2022

 
Tijd
09:30 tot 18:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 22 juli 2022 t/m vrijdag 26 augustus 2022
Locatie
KNZ&RV Muiden
 

Van 7 tot en met 16 oktober 2022 vinden de WK Coastal en WK Beach Sprints plaats in Saundersfoot, Wales. Het Coastal roeien is een andere – voor velen nog onbekende – discipline in de roeiwereld.

 

In 2028 zal hoogstwaarschijnlijk het onderdeel beachsprints op het Olympisch programma staan. In het kader hiervan zal er een team van junioren en senioren roei(st)ers deelnemen aan het WK Beach Sprints dit jaar. De KNRB is voornemens de volgende boten uit te zenden naar het WK: 

  • JM1x / M1x
  • JW1x / W1x
  • JMix 2x / Mix 2x

Beach sprints vinden plaats op het strand waarbij de roei(st)er zo snel mogelijk naar de boot rent, instapt, slalommend 250 meter aflegt en om een boei terug roeit naar het strand. Daar wordt uit de boot gesprongen om sprintend naar de finish te gaan. Bekijk deze video om een indruk te krijgen.

Voor de WK Beach Sprints geldt een eigen bijdrage van €200.
Informatie over het WK in Wales is hier te vinden.

Selectie zondag 4 september

Op zondag 4 september zullen de selecties plaatsvinden om bovenstaande boten te formeren. Deze selectie vindt voor iedereen plaats in een coastal skiff, welke ter plekke aanwezig zullen zijn. De selectiedag zal plaatsvinden bij de KNZ&RV Muiden te Muiden. 

 

Er is beperkte deelname aan de selectie mogelijk. Aanmelden kan onderaan deze pagina. Alle deelnemers van het NK in de skiff van 2022 uit het J18 en M18 mogen automatisch deelnemen. Daarnaast zijn er nog 30 plekken te vergeven (15 vrouwen, 15 mannen).

 

Nationale Junioren Kick-off

Op diezelfde zondag vindt ook de Nationale Junioren Kick-off plaats onder leiding van Rutger Mollee. Het programma ziet er als volgt uit: zie website

 

 

Inschrijven