Najaarstocht met kajuitjachten

vrijdag 2 september 2022

 
Vervolgdata
zaterdag 3 september 2022, zondag 4 september 2022
Tijd
start om 20:00 uur
Locatie
Verzamelen 's avonds 2 september. Locatie tbc
 
Aan alle enthousiaste zeilers, zowel ervaren als beginnend:
De "Hoop Najaarstocht” wordt gevaren in het weekend van 3 en 4 september. Vrijdagavond 2 september verzamelen, inschepen en diner. Waarschijnlijk in Medemblik of Enkhuizen. Zaterdagochtend vroeg wordt, uiteraard afhankelijk van wind en getij, bijvoorbeeld naar Texel gekoerst (IJsselmeer als alternatief). ‘s Avonds kunnen de sterke verhalen in een restaurant worden uitgewisseld. Maar volgens traditie eerst een borrel op een van de schepen. Zondag weer terug.

De Hoop-schippers met boot en hun bemanning worden uitgenodigd zich te melden.

Dit jaar willen we ook één of twee boten proberen te huren (+/- 36ft, 3 hutten) bij voldoende belangstelling onder zeilende leden van De Hoop.
De kosten voor het huren van de boot worden gedeeld door de schipper/bemanning van desbetreffende gehuurde boot. Deze worden geschat op ongeveer € 175,- pp, op basis van 4 opstappers en een schipper. Je deelt dan een hut. Als je een hut voor je alleen wilt dan kan dat natuurlijk ook, maar dan betaal je het dubbele. Andere kosten die erbij komen, zijn o.a. proviand aan boord, havengeld en brandstof ad ongeveer € 60,- pp. Verder daarnaast de kosten voor de diners in de restaurants.
Zowel ervaren als niet ervaren (kajuitboot) zeilers kunnen zich melden. Deze tocht is een leuke mogelijkheid om bijvoorbeeld je zeilervaring op de Vinkeveense plassen uit te breiden. Ook als je nog nooit op een kajuitboot hebt gezeild ben je van harte welkom. Maar ook de ervaren zeilers zijn van harte welkom. Er gaat uiteraard een ervaren schipper mee.
 
Ivm te huren boten, graag opgeven vóór 20 juli.
De huurboten zijn onder voorbehoud omdat we nu nog geen optie op een boot kunnen nemen, niet zeker weten of er nog boten beschikbaar zijn en of er voldoende aanmeldingen zijn.
 
Aanmelden:
Het verzoek je aan te melden bij “zeilcommissie@karzvdehoop.nl” met vermelding van de scheepsnaam en het aantal bemanningsleden, of melden dat je wilt opstappen op de te huren boot. In de onderwerpbalk graag ‘De Hoop Buitengaats’. Bij de opstappers voor de te huren boten gaan we er vanuit dat de hut gedeeld wordt, tenzij duidelijk is aangegeven dat men tegen hogere kosten een single-hut wil. 

 

Cilia de Cock, Eduard ter Schiphorst, Dick Buitelaar, Stephen de Haseth (zeilcommissie)