Lezing Coastal Rowing

woensdag 23 maart 2022

 
Tijd
20:00 tot 21:30 uur
Locatie
K.A.R. & Z.V. 'De Hoop'
 

Coastal rowing is een spectaculaire vorm van roeien op zee of op ander open water. Het wedstrijdseizoen loopt van eind april tot in oktober. Hierdoor laat coastal rowing zich uitstekend combineren met het roeien in je ‘normale’ acht of viertje. Sinds 2017 doet een groeiend aantal ploegen van ‘De Hoop’ mee aan het coastal-klassement. Daarom hebben we de vloot op IJburg uitgebreid, zodat we nu beschikken over twee viertjes en twee skiffs.

Vanaf ongeveer 1 mei kunnen we daarin trainen, gebruikmakend van onze thuisbasis op IJburg (uitstekend bereikbaar per fiets, OV en auto).

Woensdagavond 23 maart om 20:00 uur
laat de coastal commissie je in de kleine socïeteit zien wat coastal rowing precies is, wat ‘De Hoop’ je hierin kan bieden en hoe je je aanmeldt. We hopen jullie in groten getale te verwelkomen! We zullen onder andere ingaan op wedstrijden in Nederland en in Mediterrane landen, maar ook op de wedstrijdvoorbereiding. Speciale aandacht geven we aan de coastal nummers waarin je kunt deelnemen. Naast de gebruikelijke nummers (heren en dames skiff, dubbeltwee en vier) mikt coastal rowing ook vooral op mixedploegen. Dat is helemaal in lijn met de ambities van het IOC en FISA/World Rowing om de sport toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor zowel deelnemers als toeschouwers. We hopen alle leden die nieuwsgierig zijn naar coastal rowing te begroeten.

 

Harald Kruithof, namens de coastal commissie