Keerboei-wedstrijd Abcoude-Amsterdam voor C-boten en wherry's

zondag 11 oktober 2020

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Locatie
Start ter hoogte van Roeivereniging Willem III
 

Op zondag 11 oktober 2020 zal de traditionele jaarlijkse wedstrijd Abcoude-Amsterdam worden geroeid. Een ideale gelegenheid voor roeiers in C-materiaal of wherry’s om de krachten te meten met roeiers van andere verenigingen. Door corona-omstandigheden kunnen heel veel wedstrijden dit jaar geen doorgang vinden, maar het bestuur van het Comité voor Wherrywedstrijden heeft toch mogelijkheden gevonden om deze wedstrijd te laten doorgaan. Wel onder een aantal voorwaarden en in enigszins aangepaste vorm. Laat deze kans niet voorbijgaan, vorm een team (vrouwen, mannen of mixed), schrijf je in (vóór 7 oktober) en ga de komende weken trainen voor deze fijne wedstrijd!

Dit jaar zal niet volgens traditie worden gestart in Abcoude maar in Amsterdam, op de Amstel, ter hoogte van Willem III. Vandaar gaat het zo hard mogelijk richting Ouderkerk aan de Amstel, waar een keerboei ligt die gerond moet worden. Vervolgens terug naar Amsterdam waar de finish weer bij Willem III is. In totaal is dat een afstand van bijna 12 kilometer, ongeveer evenveel als bij de ‘normale’ Abcoude-Amsterdam-race.

Wie kunnen er meedoen?

Vrouwen-, heren- of mixed teams in een wherry (met of zonder rolbankje), in een C-4, C-2 of C-1 en scheehouten zeilwherry’s.

Programma van de wedstrijd op 11 oktober

  • Tussen 11:30 en 13:00 uur rugnummers ophalen bij Willem III; één vertegenwoordiger van De Hoop zal alle rugnummers voor de deelnemende teams van De Hoop ophalen;
  • Stuurlieden hoeven niet gewogen te worden;
  • Alle ploegen roeien vanaf de eigen vereniging op naar het startgebied; het is niet de bedoeling dat je voor de start aanlegt bij Willem III;
  • De eerste start is om 14:00 uur, elke volgende ploeg start met 1 minuut ertussen, net zoals bij de ‘gewone’ Abcoude-Amsterdam-race;
  • De traditionele prijsuitreiking kan helaas niet doorgaan, maar de uitslagen zullen zo snel mogelijk worden gepubliceerd op de website.

Inschrijving

Voor woensdag 7 oktober, via de website: https://www.wherrywedstrijden.nl/roeien/inschrijven/ Op deze site staat ook vermeld waar het inschrijfgeld naar toe overgemaakt moet worden. Als je je opgegeven hebt via wherrywedstrijden.nl, meld dit dan ook aan roeien@karzvdehoop, zodat duidelijk is wie van De Hoop allemaal meedoen. Dat is ook van belang in verband met het vooraf reserveren van boten en het ophalen van rugnummers.

Het inschrijfgeld bedraagt:

  • Boot met één roeier: € 12,50
  • Boot met twee roeiers: € 17,50
  • Boot met vier roeiers: € 22,50

De coronamaatregelen van de Roeibond en de individuele verenigingen moeten bij de wedstrijd in acht worden genomen. Dat geldt ook voor meefietsende coaches en supporters op de kant. Daarnaast geldt het veiligheidsplan van het organiserende Comité (zie de website).

Frans Göbel, voorzitter comité voor wherry wedstrijden, en Paula de Jonge