Open Monumentendag Zeilend Scheehout in Almere

zaterdag 12 september 2020

 
Tijd
13:30 tot 16:00 uur
Locatie
Verlaatweg 10, 1358 AJ Almere
 
De Hoop beschikt over een uitgebreide vloot; de roeiboten liggen in de loods van het verenigingsgebouw en bij de Bosbaan. Velen weten niet dat De Hoop ook nog beschikt over twee scheehouten zeilwherry's die in de loods van Het Zeilend Scheehout in Almere liggen: de Vlinder en de Tortoise.
 
Op zaterdag 12 september is het niet alleen in heel Nederland Open Monumentendag, ook viert Het Zeilend Scheehout dan zijn dertigste verjaardag.
Het Bestuur van Het Zeilend Scheehout nodigt jullie van harte uit op zaterdag 12 september voor een bezoek aan de loods in Almere om de verzameling traditionele boten te komen bewonderen. Bezoekers krijgen een rondleiding en uitleg over Het Zeilend Scheehout.
De loods is opengesteld van 13.30-16.00 uur voor geïnteresseerde bezoekers die zich vooraf hebben aangemeld. 
 
Praktische informatie:
  • Zaterdag 12 september, 13.30-16.00 uur, Verlaatweg 10, 1358 AJ Almere
  • Meld je bijtijds aan via netnemenevesirassimmoc.[antispam].@zeilwherry.nl
  • Bij aanmelding vermelden met hoeveel personen je komt;
  • Het coronaprotocol zoals op De Hoop geldt ook op de locatie in Almere (1,5 m afstand, ontsmetten handen en niezen in elleboog, niet komen als je onlangs in een risicogebied bent geweest of klachten hebt, boten en riemen worden bij elke wissel schoongemaakt);
  • Als het slecht weer is of als er van overheidswege weer strengere maatregelen worden afgekondigd, zal de lustrumdag worden verplaatst.

Paula de Jonge